Oefenen – ok, de mennyire eredményes?! (konferencia-beszámoló)

Lies Petersen az OSZK-MIBE konferencián: – Az Oefenen.nl oktatási felületen a modulokból álló egyes programok során pontokat és matricákat lehet gyűjteni, illetve végül tanúsítványt is kapnak a résztvevők.
A tanárok, illetve segítők a felhasználói felületen követhetik a részvevők haladását; házi feladatokat adhatnak, meg tudják szervezni a munkamenetet, azaz kézben tudják tartani a folyamatot.
A szolgáltatás 368 helyen érhető el az országban. Ebből a 151 könyvtár mellett iskolák, vállalatok, jótékonysági intézmények is segítenek a gyakorolni vágyóknak.

Hatások:
– 300 ezer felhasználói fiók
– 2020-ban több mint 50 e új regisztrált
– 20 ezren szereztek tanúsítványt, bár természetesen nem mindenki fejez be egy-egy modult
– a YouTube-ra feltett több mint 800 videójukat egy milliószor töltötték le.

Üzleti modelljük is visszaigazolja tevékenységüket: az intézményi vásárlók licencet vásárolnak, amiért cserébe extra szolgáltatásokat kapnak. A fejlesztésre ugyan így még nincs finanszírozás, mert a kormánytól nem kapnak támogatást. Így alapítványi és pályázati támogatásokat vesznek igénybe.
Teljesítményükkel elérték, hogy a Királyi Könyvtár (nemzeti könyvtár) Hollandia összes könyvtára számára megvásárolt egy 33 oktatási programot tartalmazó csomagot, illetve hozzá az ügyfélszolgálatot, tudásközpontot, élő rendezvényeket, a rendszert használtatók képzését, tudásközpontot és hírlevelet. (ref.: MG)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük